Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Västervik

Vi hjälper till med allt som rör begravningar. Vår uppgift är dock att vara en resurs för er anhöriga och rycka in där ni själva inte kan eller orkar på egen hand. Ceremoni och gravsättning är de viktigaste delarna men vi hjälper även till med transporter, planering, bokningar, trycksaker, val av kista/urna och det juridiska efterspelet.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Västervik.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Alla är välkomna till oss för hjälp med begravningen, oavsett vilken religion man tillhör eller om man vill ordna en borgerlig begravning. Vi arrangerar också gärna en begravning för dig som inte vill ha någon formell ceremoni just nu, utan vill hålla den vid ett senare tillfälle.

Minnesstund

Traditionen att hålla en minnesstund efter ceremonin är djupt rotad i Sverige. Här får man möjlighet att ”varva ner” och träffas under lite mer avslappnade former. Vi hjälper gärna till med att arrangera minnesstunden för er, och även ordna med catering om så skulle önskas.

Officiant vid ceremoni

I kyrkan är det prästen som är officiant, det vill säga den som leder begravningsceremonin. Vid en borgerlig begravning kan däremot vem som helst vara officiant – någon anhörig, nära vän eller annan person som vill åta sig uppdraget. Vi har utbildade officianter som gärna kan åta sig att hålla i ceremonin.

Övriga tjänster

Ett urval av våra övriga tjänster inkluderar olika transporter av den avlidne, hjälp med utformning av annonser och trycksaker, representant vid begravningen, visning, blommor, bokningar – kort sagt allt som rör begravningar.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Västervik

Vi på Begravningsbyrån i Västervik assisterar gärna vid val av kyrka, kapell och gravplats. Här nedan ser du ett urval av dessa i och runt Västervik.

Kyrkor i Västervik

S:ta Gertruds kyrka, S:t Petri kyrka, Ankarsrums kyrka, Gamleby kyrka, Gladhammars kyrka, Västrums kyrka, Törnsfalls kyrka och Lofta kyrka.

Begravningskapell i Västervik

S:t Nikolai kapell, Gamleby gravkapell, S:ta Maria kapell, Gravkapellet i Gladhammar, S:t Markus kapell och Överums gravkapell.

Begravningsplatser i Västervik

Gamla och nya kyrkogården, Gamleby kyrkogård, Lofta kyrkogård, Loftahammar kyrkogård, Överums kyrkogård, Ukna kyrkogård och Odensvi kyrkogård.

Author photo
Josephine
Skribent
Josephine är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är hon ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.